Листи Альфреда Єнсена до Михайла Грушевського (вступна стаття й публікація В.В.Тельвака та І.Б.Гирича) (Український історичний журнал, 2017)
Уперше публікуються листи Альфреда Єнсена до Михайла Грушевського.
Епістолярій висвітлює малознані контакти вчених упродовж 1909–1914 рр.
У листах обговорювалися проблеми, пов’язані зі співпрацею шведського славіста
у «Записках Наукового товариства імені Шевченка», популяризацією ним здобутків української культури та науки у західноєвропейському інтелектуальному просторі. For the first time Alfred Jensen’s letters to Mykhailo Hrushevs’kyi has been published.
The letters cover the unknown contacts of scientists during 1909–1914. They discussed
problems related to the cooperation of the Swedish Slavist in the “Notes of the
Shevchenko Scientific Society”, his popularization of the achievements of Ukrainian
culture and science in the Western European intellectual space.