VII Міжнародна наукова конференція в рамках проекту "Colloquia Russica” "Русь і світ кочівників (друга половина ІX–XVІ ст.)" - Черкас, Б.В. (Український історичний журнал, 2017)
Захід відбувся 23–26 листопада 2016 р. в м.Пльзень (Чехія). Тематика його
охоплювала питання співіснування осілого та кочового світів у рамках політичного
впливу Русі. Беручи до уваги як складність проблеми, так і історико-географічний ареал на конференції зібралися фахівці, котрі представляли різні наукові школи Європи.
Питання обговорювались як у парадигмі історії подій, так і у площині лінґвістики, фольклористики, археології.