Синтез і спікання надтвердих матеріалів: термодинаміка та кінетика (стенограма наукової доповіді на засіданні Президії НАН України 8 листопада 2017 р.) - Туркевич, В.З. (Вісник НАН України, 2018)
У доповіді наведено результати досліджень, проведених в Інституті надтвердих матеріалів ім. В.М. Бакуля НАН України, з вивчення термодинаміки та кінетики процесів синтезу і спікання надтвердих матеріалів на
основі алмазу й кубічного нітриду бору, а також вдосконалення технологій
їх отримання, розроблення фізико-хімічних основ створення надтвердих
матеріалів з підвищеними фізико-механічними властивостями, термічною стабільністю та хімічною інертністю. The report presents the results of studies carried out at the Bakul Institute of Superhard Materials of NAS of Ukraine,
on the study of the thermodynamics and kinetics of synthesis and sintering of superhard materials based on diamond and
cubic boron nitride, as well as on improving the technology for their production, developing physicochemical bases for
the production of superhard materials with improved physical and mechanical properties, increased thermal stability and
chemical inertness.