Роль біологічного азоту в азотному живленні рослин - Моргун, В.В.; Коць, С.Я. (Вісник НАН України, 2018)
У статті розглянуто значення біологічного азоту в підвищенні продуктивності сільськогосподарських рослин і родючості ґрунтів. Охарактеризовано стан та перспективи розвитку фундаментальних досліджень у галузі
біологічної фіксації атмосферного азоту, показано переваги мікробних
азотфіксувальних препаратів порівняно з азотними добривами. The article considers the importance of biological nitrogen in increasing the productivity of agricultural plants and the
fertility of soils. The state and prospects of fundamental research in the field of atmospheric nitrogen biological fixation
are characterized, the advantages of microbial nitrogen fixing preparations are shown in comparison with nitrogen fertilizers.