Передача генетичної інформації в процесі еволюції металорізальних верстатів - Кузнєцов, Ю.М. (Питання історії науки і техніки, 2014)
На прикладі вертикально-свердлильних і фрезерних верстатів показано застосування теорії еволюції систем з передачею генетичної інформації від минулого через
сьогодення в майбутнє. В основу механічного гена як спадкової інформації запропонована елементарна частинка у вигляді безрозмірної матеріальної точки, яка на хромосомному рівні перетворюється на елементарне тверде тіло з обмеженою кількістю правильних форм. На примере вертикально-сверлильных и фрезерных станков
показано применение теории эволюции систем с передачей генетической информации
от прошлого через настоящее в будущее. В основу механического гена как наследственной информации предложена элементарная частица в виде безразмерной материальной точки, которая на хромосомном уровне превращается в элементарное твёрдое тело с ограниченным количеством правильных форм. On the example of vertical drilling and milling machines shows the application of
the theory of the evolution of systems with the transfer of genetic information from the past
through the present to the future. The basis of the mechanical gene as the hereditary information
offered in the form of elementary particle dimensionless material point, which at the
chromosomal level is converted into an elementary solid body with a limited number of correct
forms.