Внесок академіка Г. П. Передерія у будівництво залізобетонних мостів - Демченко, Т.Ф. (Питання історії науки і техніки, 2014)
На підставі вивчення оригінальних праць визначного вченого та інженера, академіка Григорія Петровича Передерія (1871-1953) висвітлено його багатогранну наукову
діяльність в царині будівництва залізобетонних мостів. На основании изучения оригинальных работ выдающегося ученого и инженера,
академика Григория Петровича Передерия (1871-1953) отражена его многогранная
научная деятельность в области строительства железобетонных мостов. On the basis of study of original works of prominent scientist and engineer, academician
Grigory Petrovich Perederij (1871-1953) his many-sided scientific activity is reflected in area
of building of reinforce-concrete bridges.