Видатні постаті вітчизняного тракторобудування: Сергій Леонідович Абдула - Кривоконь, О.Г. (Питання історії науки і техніки, 2014)
Стаття присвячена аналізу життєвого шляху та визначенню ролі науково-технічної діяльності конструктора Харківського тракторного заводу, академіка Академії інженерних наук України, заслуженого машинобудівника України Сергія Леонідовича Абдули. На основі проведеного автором інтерв'ю, встановлені деякі нові факти
про діяльність конструкторського колективу заводу, а також названі документи, що
стосуються діяльності підприємства на різних етапах його функціонування. Розглянуто погляди С.Л. Абдули на проблеми і перспективи розвитку вітчизняного тракторобудування. Статья посвящена анализу жизненного пути и определению
значения научно-технической деятельности конструктора Харьковского тракторного
завода, академика Академии инженерных наук Украины, заслуженного машиностроителя Украины – Сергея Леонидовича Абдулы. На основе проведенного автором интервью, установлены некоторые новые факты о деятельности конструкторского коллектива завода, а также названы документы, касающиеся деятельности предприятия
на разных этапах его функционирования. Рассмотрены взгляды С.Л. Абдулы на проблемы и перспективы развития отечественного тракторостроения. This article analyzes the life way and determines the value of scientific and technical activities
of the legendary designer of the Kharkov Tractor Plant named after S.Ordgonikidze, Academician
of Engineering Sciences of Ukraine, Honored Engineer - Sergei Leonidovich Abdula.
There were found some new facts about the design team of the plant as well as documents relating
to the activities of the enterprise at different stages of its producing history. These facts
are based on author interviews with S. L. Abdula. Also there are considered the S. L. Abdula
views on the problems and prospects of the domestic tractorbuilding development.