Деякі підходи і принципи діяльності полтавських авіаційних музеїв - Пістоленко, І.О. (Питання історії науки і техніки, 2014)
У статті розглянуті деякі питання, що стосуються підходів і принципів діяльності полтавських авіаційних музеїв у галузі збереження зразків авіаційної техніки й авіаційного озброєння як об’єктів культурно-історичної спадщини, а також проблема збереженості автентичності цих об’єктів. В статье рассмотрены некоторые вопросы, которые касаются подходов и принципов деятельности полтавских авиационных музеев в области сохранения образцов авиационной техники и авиационного вооружения как объектов культурно-исторического наследия, а также проблема сохранения аутентичности этих объектов. The article examines some questions according to approaches and principles of the activity of aviation museums in Poltava in the sphere of preservation of the aircraft models and armaments in the capacity as culture-historical objects and also the problem of safety its authenticity.