Мистецтво і нумізматика: функціональний зв'язок - Ластовський, В.В. (Питання історії науки і техніки, 2014)
Досліджується зв'язок між мистецтвом та нумізматикою. Розглядаються різноманітні аспекти процесу їх взаємовпливу: політичні, культурні, соціальні та ін. Визначаються основні тенденції в ролі мистецтва у виготовленні монетних штемпелів та впливу нумізматики на суспільство. Исследуется связь между искусством и нумизматикой. Рассматриваются различные аспекты процесса их взаимовлияния: политические, культурные, социальные и др. Определяются основные тенденции в роли искусства в изготовлении монетных штемпелей и влияния нумизматики на общество. We investigate
the relationship between art and numismatics. We consider various aspects of their mutual
political, cultural, social and others. The basic trends in the role of art in the manufacture
of coins and stamps numismatics impact on society.