З історії синтезу сечової кислоти - Бабічук, І.В.; Шендеровський, В.А. (Питання історії науки і техніки, 2015)
У статті показано, як була синтезована сечова кислота видатним, але маловідомим у наш час українським хіміком І. Горбачевським. Розглянуто роль сечової кислоти в розумінні природи та лікуванні подагри. Проаналізовано сучасні методи синтезу сечової кислоти, які модифікувалися у порівнянні з методами 19 ст. В статье показано, как была синтезирована мочевая кислота выдающимся, но малоизвестным в настоящее время украинским химиком И. Горбачевским. Рассмотрено роль мочевой кислоты в понимании природы и лечении подагры. Проанализированы современные методы синтеза мочевой кислоты, которые модифицировались по сравнению с методами 19 ст. The article shows how uric acid was synthesized prominent, but little known nowadays Ukrainian chemist I. Horbachevsky. Considered the role of uric acid in understanding the nature and treatment of gout. Analyzed modern methods of synthesis of uric acid, which were modified in comparison with the methods of the 19th century.