Олексій Несторович Шелест як засновник вітчизняного тепловозо-будування - Герман, Г.П. (Питання історії науки і техніки, 2015)
Представлена діяльність вітчизняного вченого О.Н. Шелеста. Показано його внесок у створені та розвитку рухомого складу, особливо тепловозобудування. Висвітлена його діяльність та співпраця з колегами, а також основні наукові досягнення в галузі залізничного транспорту і не тільки. Отражена деятельность отечественного ученого А.Н. Шелеста. Показан его вклад в создании и развитии подвижного состава, особенно тепловозостроения. Освещена его деятельность и сотрудничество с коллегами, а также основные научные достижения в отрасли железнодорожного транспорта и не только. Activity of scientist of Shelest A.Н. is reflected in the article. His contribution is shown to creation and development of rolling stock. His activity and collaboration are lighted up with colleagues, and also basic achievements in industry of railway transport and not only.