Сортівничо-насіннєва справа у країнах Західної Європи та США (20-ті рр. ХХ ст.) - Тарабрін, О.Є.; Євтушик, Р.В. (Питання історії науки і техніки, 2015)
На основі аналізу друкованих матеріалів висвітлено розвиток буряківництва у
країнах Західної Європи та США у 20-ті рр. ХХ ст. Розглянуто діяльність сортівничонасіннєвих установ та їх основні напрями роботи. Встановлено, що у післявоєнний період робота насінницьких фірм була спрямована на відновлення посівних площ фабричного насіння й покращення врожайності місцевих сортів, а провідні насіннєві центри були зосереджені у Західній Європі. На основе анализа печатных материалов отражено
развитие свекловодства в странах Западной Европы и США в 20-е гг. ХХ в. Рассмотрена деятельность сортоводно-семенных учреждений и их основные направления работы. Установлено, что в послевоенный период работа семеноводческих фирм была
направлена на восстановление посевных площадей фабричных семян и улучшение урожайности местных сортов, а ведущие семенные центры были сосредоточены в Западной Европе. On the base of printed materials the development of beet cultivation in Western Europe
and USA in the 20's.of the XX century has been reported. Activity of selection institutions and
their main work has been considered. Has been found that in the postwar period, work of seed
companies was aimed to restoring the factory seed acreage and yield improvement of local
varieties and leading seed centers were concentrated in Western Europe.