Технічні музеї вищих навчальних закладів в Україні та за кордоном: історія створення і проблеми профільної приналежності - Муравська, С.В. (Питання історії науки і техніки, 2015)
У статті автор аналізує історію виникнення технічних музеїв вищих навчальних закладів у Європі та зокрема в Україні. Пропонується узагальнена характеристика університетських сучасних музеїв цього профілю і точка зору на проблеми їх профільної приналежності. В статье автор анализирует историю возникновения технических музеев высших учебных заведений в Европе и Украине в частности. Предлагается обобщенная характеристика университетских современных музеев этого профиля и точка зрения на проблемы их профильной принадлежности. Author examines the history of technical museums of higher educational establishments in Europe and Ukraine in particular. The generalized characteristic of such modern university museums and point of view on their
profile alignment are also proposed.