Історичний нарис розвитку тепловозобудування у світі - Незліна, О.А. (Питання історії науки і техніки, 2015)
Коротко висвітлена передісторія розвитку тепловозобудування в світі, розглянута історія побудови першого вітчизняного тепловоза, приведено його технічні характеристики. Показана роль в розвитку тепловозобудування вітчизняних вчених, конструкторів та інженерів. Кратко освещена предыстория развития тепловозостроения в мире, рассмотрена
история построения первого отечественного тепловоза, приведено его технические
характеристики. Показана роль в развития тепловозостроения отечественных
ученых, конструкторов и инженеров. Presented briefly the background of locomotive in the world, discusses the history of building
the first domestic diesel locomotive, given its specifications. The role of locomotive in
the development of Russian scientists, designers and engineers.