Напрями наукових досліджень Інституту електротехніки Академії наук УРСР (1947-1963 рр.) - Тверитникова, О.Є. (Питання історії науки і техніки, 2015)
Виокремлено напрями наукової роботи Інституту електротехніки АН УРСР.
Підкреслено значущість інноваційних досліджень із застосування цифрових обчислювальних машин до моделювання складних енергосистем. Вивчено діяльність та
проаналізовано внесок учених Інституту електротехніки у створення наукової бази для розвитку електротехнічної промисловості другої половини ХХ ст. Розкрито вагомість наукового доробку С.О. Лебедєва, Л.В. Цукерника, І.В. Акаловського, А.Д. Нестеренка, С.І. Тетельбаума, І.М. Постнікова, О.Г. Івахненка, О.М. Міляха. Выделены направления научной
работы Института электротехники АН УССР. Подчеркнута значимость инновационных исследований по применению цифровых вычислительных машин к моделированию сложных энергосистем. Изучена деятельность и проанализирован вклад ученых Института электротехники в создание научной базы для развития электротехнической промышленности второй половины ХХ в. Раскрыта значимость научного наследия С.А. Лебедева, Л.В. Цукерника, А.Д. Нестеренко, С.И. Тетельбаума, И.В. Акаловского, И.М. Постникова, А.Г. Ивахненко, А.Н. Миляха. In the article noted directions of scientific work of
the Institute of Electrical Engineering, Academy of Sciences of the Ukrainian SSR. It is
shown the importance of innovative research on the application of digital computers to the
simulation of complex power systems. Studied and analyzed the contribution of the activities
of scientists of the Institute of Electrical Engineering at the creation of the scientific basis
for the development of the electrical industry the second half of the twentieth century.
Stressed the importance of the scientific heritage of S.A. Lebedev, L.V. Tsukernik, A.D.
Nesterenko, S.I. Tetelbaum, I.V. Akalovskogo, I.M. Postnikov, A.G. Ivakhnenko, A.N. Miles.