Колекція пристроїв для подрібнення рослинної сировини (за матеріалами НІЕЗ "Переяслав") - Жам, О.М. (Питання історії науки і техніки, 2015)
У статті розглядається історія формування колекції пристроїв для подрібнення соломи, сіна, силосної зеленої маси 2 пол. ХІХ – 1 пол. ХХ ст. Національного історико-етнографічного заповідника «Переяслав». В статье рассматривается история формирования
коллекции механизмов для измельчения соломы, сена, силосной зеленой массы 2 пол. ХІХ
– 1пол. ХХ вв. Национального историко-этнографического заповедника «Переяслав». In this article the history
of formation of the collection of the devices for shredding straw, hay and silage green mass
of the second half of the XIX – first half of the XX century in the National historicalethnographic
Reserve "Pereyaslav" is dealt with.