Методики синтезу, аналізу і визначення сечової кислоти в працях І. Горбачевського - Бабічук, І.В.; Шендеровський, В.А. (Питання історії науки і техніки, 2015)
Сучасні методи аналізу і визначення базуються на використанні різноманітних приладів. Але у ХІХ ст. інструментальних методів аналізу практично не існувало. У статті показано, як саме була синтезована та проаналізована сечова кислота, а також яким чином була доведена формула сечової кислоти видатним, але маловідомим у наш час українським біохіміком І. Горбачевським. Современные методы анализа и определения базируются на использовании различных приборов. Но в XIX в. инструментальных методов анализа практически не существовало. В статье показано, как была синтезирована и проанализирована мочевая кислота, а также каким образом была доказана формула мочевой кислоты выдающимся, но малоизвестным в наше время украинским биохимиком И. Горбачевского. Modern methods of analysis and definition based on the use of various devices. But in the XIX century instrumental methods of analysis practically was not existed. The article shows how uric acid was synthesized and analyzed, and how has been proven formula of uric acid by famous but little known nowadays Ukrainian biochemist I. Horbachevsky.