Керування розвитком зварювального виробництва за участю Інституту електрозварювання ім. Є.О. Патона - Корнієнко, О.М. (Питання історії науки і техніки, 2015)
Уряд СРСР займався удосконаленням форм керування промисловістю. Розробки Інституту електрозварювання ім. Є.О. Патона впроваджувалися по постановам уряду країни. 55 років тому ІЕЗ ім. Є.О. Патона був затверджений Головною організацією СРСР по зварюванню з дорученням: координувати роботу підприємств, науково-дослідних і конструкторських установ, а також здійснювати інші заходи, пов'язані з розвитком зварювальної техніки. Під головуванням Б.Є. Патона було створено Наукову раду. Правительство СССР занималось
совершенствованием форм управления промышленностью. Разработки Института
электросварки им. Е.О.Патона внедрялись по постановлениям правительства страны. 55 лет назад ИЭС им. Е.О.Патона был утвержден Главной организацией СССР
по сварке, ему поручалось: координировать работу предприятий, научно-исследовательских и конструкторских учреждений, а также осуществлять другие мероприятия, связанные с развитием сварочной техники. Под председательством Б.Е.Патона был создан Научный совет. The Soviet government was engaged in improving
form of management industry. Development of Paton Electric welding institute regulations
introduced by the government. 55 years ago Paton Electric welding institute was approved
by the main organization of the USSR on welding instructions, coordinate the work
of enterprises, research and development institutions, and conduct other activities related
to the development of welding equipment. Under the chairmanship of Boris Paton was established
Scientific Council.