До питання про формування архівного фонду, музейної колекції та створення експозиції, присвячених Ю.В. Кондратюку, в Полтавському музеї авіації і космонавтики - Пістоленко, І.О. (Питання історії науки і техніки, 2015)
Дано стислий огляд джерельної бази для створення кондратюківської експозиційної зони у Полтавському музеї авіації і космонавтики. Розглянуто основні засади і
принципи побудови та особливості організації експозиції, присвяченої біографії та
творчій діяльності Ю. В. Кондратюка. Оцінено результативність даної роботи полтавських музейників. Дан краткий обзор источниковой базы для
создания кондратюковской экспозиционной зоны в Полтавском музее авиации и космонавтики. Рассмотрены основные подходы и принципы построения и особенности организации экспозиции, посвященной биографии и творческой деятельности Ю. В. Кондратюка. Оценена результативность данной работы полтавських музейщиков. The brief review of base of literary and archived sources is given for
creation of Kondratyuk’s display zone in the Poltava Air and Space Museum. Basic
approaches and principles of construction and feature of organization of the display
sanctified to biography and creative activity of Yuri Kondratyuk are considered.
Effectiveness hired of employees of the Poltava museums is appraised.