Економічні дослідження академіка С. М. Ямпольського - Мініна, І.С. (Питання історії науки і техніки, 2016)
У статті висвітлена наукова діяльність видатного вченого, доктора економічних наук, професора, академіка Національної академії наук С. М. Ямпольского. Вчений займався дослідженнями проблем економіки створення і освоєння нової техніки.
Широко освічений науковець став одним з засновників нового напрямку в економіці, а саме – економіки науково-технічного прогресу. Роботі у цих сферах Стефан Михайлович присвятив більшу частину свого життя. В статье освещена научная деятельность выдающегося ученого, доктора экономических наук, профессора, академика Национальной академии наук С. М. Ямпольского.
Ученый занимался исследованием проблем экономики создания и освоения новой техники. Широко образованный исследователь стал одним из основателей нового направления в экономике, а именно – экономики научно-технического прогресса. Работе в этих сферах Стефан Михайлович посвятил большую часть своей жизни. In the article examined the scientific activity of the outstanding scientist, doctor of economic sciences,
professor, academician of the National Academy of Sciences SM Yampolsky. A scientist
did research the problem of economic creation and development of new technology. Welleducated
scientist was one of the founders of a new trend in the economy - namely, economics
of scientific and technological progress. Work in these areas Stephan M. devoted much
of his life.