Перспективи застосування парових машин у дослідженнях професора В.О. Добровольського - Бандус, В.О. (Питання історії науки і техніки, 2016)
У статті висвітлені дослідження видатного українського вченого, доктора
технічних наук, професора В. О. Добровольського в області використання та розвитку парових машин. Вчений одним із перших детально описав, класифікував та порівняв існуючу й доступну йому парову техніку. Віктор Опанасович активно займався теоретичними питанням щодо визначення перспектив практичного застосування парових машин. В статье освещены исследования известного
украинского ученого, доктора технических наук, профессора, В.А. Добровольского в
сфере использования и развития паровых машин. Исследователь одним из первых
тщательно описал, классифицировал и сравнил существующую и доступную ему паровую технику. Виктор Афанасьевич активно занимался вопросами теоретизирования, касательно перспектив практического применения паровых машин. The article examines the research of the famous Ukrainian scientist,
Doctor of Technical Sciences, Professor, V. A. Dobrovolsky in the use and development of
steam engines. The researcher one of the first thoroughly described classified and compared
the existing steam technology. Victor Opanasovych actively engaged in theorizing
about the prospects for the practical application of steam engines.