Всеволод Аристархович Удінцев (1865–1945): життя та діяльність - Пилипчук, О.О. (Питання історії науки і техніки, 2016)
Стаття присвячена висвітленню життя та діяльності видатного вітчизняного юриста, вченого-правознавця В.А. Удінцева. У статті представлена періодизація життя та діяльності вченого, зроблено аналіз його основних праць, показана наукова спадщина. Займався проблемами цивільного і торгового права. Одним з перших досліджував питання власності й права користуватися надрами в Російській імперії. Статья посвящена освещению жизни и деятельности выдающегося отечественного юриста, ученого-правоведа В.А. Удинцева. В статье представлена периодизация жизни и деятельности ученого, сделан анализ его основных трудов, показано научное наследство. Занимался проблемами гражданского и торгового права. Одним из первых исследовал вопрос собственности и праве пользоваться недрами в Российской империи. Article devoted to coverage of the life and activity of outstanding domestic lawyer, jurist,law scientist V.A. Udintseva. In the article the periods of life and work of the scientist are represented, the analysis of his major works, the scientific heritage. He studied the problems of civil and commercial law. He was one of the first who explored the question of ownership and the right to use mineral resources in the Russian Empire.