Персоналії вітчизняного тракторобудування: Ілля Семенович Чернявський - Кривоконь, О.Г. (Питання історії науки і техніки, 2016)
Стаття присвячена аналізу життєвого шляху та професійного доробку відомого фахівця в галузі вітчизняного тракторобудування, неординарної особистості, дослідника у сфері надійності та міцності розрахунків тракторної техніки – Іллі Семеновича Чернявського. Вперше оприлюднюються деякі маловідомі факти та наведені приклади, що стосуються діяльності конструкторського бюро по науковим дослідженням та розрахункам Харківського тракторного заводу ім. С. Орджонікідзе. Статья посвящена анализу жизненного пути и и профессионального вклада известного специалиста в сфере отечественного тракторостроения, неординарной личности, исследователя в сфере надежности и прочности расчетов тракторной техники – Ильи Семеновича Чернявского. Впервые представлены некоторые малоизвестные факты и приведены примеры, касающиеся деятельности конструкторского бюро по научным исследованиям и расчетам Харьковского тракторного завода им. С. Орджоникидзе. The article analyzes life and professional achievements of well-known specialist in the domestic tractorbuilding, extraordinary personality, a researcher in the field of security and strength calculations of tractors – Ilya Semenovych Cherniavskiy. There are some little-known facts and examples about the scientific research design and calculations offices of Kharkiv tractor plant named after S. Ordzhonikidze first published in the scientific literature.