Проблеми методики виявлення пріоритетів внеску у науково-технічний прогрес - Корнієнко, О.М.; Лютий, О.П. (Питання історії науки і техніки, 2016)
У роботі відмічається значення та актуальність визначення вітчизняного
пріоритетного внеску у світовий науково-технічний прогрес. Розглядаються відомі
методики і пропонується метод порівняльного аналізу. Запропоновано визначати
суттєві складові наукових відкриттів і піонерних винаходів, оцінювати їхнє значення
для створення і розвитку окремих напрямків науки, галузей техніки і промисловості. В работе отмечается значение и актуальность определения отечественного приоритетного вклада в мировой научно-
технический прогресс. Рассматриваются известные методики и предлагается метод
сравнительного анализа. Предложено определять существенные составляющие научных открытий и пионерных изобретений, оценивать их значение для создания и развития отдельных направлений науки, отраслей техники и промышленности. The paper notes the importance and relevance of determining
national priority contribution to world scientific and technical progress. The wellknown
techniques and propose a method of comparative analysis. It is proposed to determine
the essential components of scientific discoveries and pioneering inventions to assess
their importance for the creation and development of certain areas of science, technology
and industry sectors.