Вплив класиків палеонтології на формування М.В. Павлової як палеозоолога - Дефорж, Г.В. (Питання історії науки і техніки, 2016)
У статті висвітлюється вплив класиків палеонтології на формування М.В. Павлової як палеозоолога. Розглядається історія розвитку палеозоологічної науки додарвінівського періоду свого існування через призму висвітлення ролі її фундаторів, розвитку їхніх ідей, концепцій, законів та методів досліджень. В статье освещается влияние классиков палеонтологии на формирование М. В. Павлової как палеозоолога. Рассматривается история развития науки палеозоологии додарвиновского периода своего существования сквозь призму освещения роли ее основателей, развития их идей, концепций, законов и методов исследований. In the article influence of classics of paleontologists is illuminated on forming of M.V. Pavlow as paleozoologist. History of development of science of paleozoology of the existence is examined through the prism of illumination of role of her founders, development of their ideas, conceptions, laws and methods of researches.