Хордальні ручні медогонки у фондах Національного історико-етнографічного заповідника "Переяслав" - Дем’яненко, Н.Д. (Питання історії науки і техніки, 2016)
У статті розглядається фондова колекція медогонок національного історико-
етнографічного заповідника «Переяслав» хордального типу заводського та індивідуального виробництва ХХ ст. Висвітлено технічний процес добування меду із бджолиних стільників за допомогою медогонки. Описано технічні особливості роботи дерев’яних неперекидних медогонок та металевих перекидних. В статье рассматривается фондовая коллекция медогонок Национального историко-
этнографического заповедника «Переяслав» хордального типа заводского и индивидуального производства ХХ ст. Отражен технический процесс добывания меда из пчелиных сотов с помощью медогонки. Описаны технические особенности работы деревянных неопрокидывающихся медогонок и металлические опрокидные. The article examines the fund collection device for obtaining honey National historical and ethnographic
reserve "Pereyaslav" chordal-type factory and individual production of the
twentieth century. It reflects the technical process of obtaining the honey bee comb through
them. Describes the technical features of the wooden and metal irreversible tipping devices.