Формування та загальна характеристика колекції самоварів Національного історико-етнографічного заповідника "Переяслав" - Жам, О.М.; Шкіра, Л.М. (Питання історії науки і техніки, 2016)
У статті розглядається історія формування колекції самоварів Національного
історико-етнографічного заповідника «Переяслав». Аналізується будова, техніко-
конструктивні особливості різних видів самоварів. В статье рассматривается история формирования коллекции самоваров Национального историко-этнографического заповедника "Переяслав". Анализируется
строение, технические особенности конструкций и характеристика представленных самоваров. In the article the
history of the formation of samovars collections of the National historical and ethnographic
reserve "Pereyaslav". We analyze the structure, technical and design features different types of samovars.