Пам’яткоохоронна та музеєзнавча проблематика дисертаційних досліджень в Центрі пам’яткознавства НАН України і УТОПІК - Бичковська, Г.М.; Горькова, А.О. (Питання історії науки і техніки, 2016)
У статті надано характеристику дисертаційним роботам на музеєзнавчу та
пам’яткоохоронну тематику, які захищені при Центрі пам’яткознавства. Здійснена
спроба наукової класифікації дисертацій за проблемно-тематичною ознакою на основі аналізу їх предмета, мети, основного змісту, наукової новизни та практичного
значення. Висвітлено індивідуальний внесок нових наукових кадрів з
пам’яткознавства, музеєзнавства у розвиток охорони історико-культурної спадщини України. В статье дана характеристика диссертационным работам на музееведческую и памятниковедческую тематику, защищенным при Центре памятниковедения. Осуществлена попытка научной классификации диссертаций по проблемно-тематическому признаку на основе анализа их предмета, цели, основного содержания, научной новизны и практического значения. Освещен индивидуальный вклад новых научных кадров по памятниковедению, музееведению в развитие охраны историко-культурного наследия Украины. The article presents the characteristic of Ph.D. thesis on museological and monumentology topics
defended at the Centre of Monuments Research. Implemented an attempt to classify the scientific
theses due to problem-thematically feature based on an analysis of the subject, objectives, main content,
scientific novelty and practical value. Illuminated individual contribution of new scientific personnel
in monument and museum studies to the development of the protection of historical and cultural
heritage of Ukraine.