Повышение качества крупных стальных слитков модифицированием комплексными сплавами с кальцием и РЗМ - Скок, Ю.Я. (Процессы литья, 2013)
Изучено влияние различных составов силикомишметалла с кальцием на природу и количество неметаллических включений в крупных слитках, а также свойства модифицированной конструкционной стали. Досліджено вплив різного складу сілікомішметаллу з кальцієм на природу та кількість неметалевих включень в крупних зливках і властивості модифікованої конструкційної сталі. Показано, що модифікація сталі сілікомішметалом підвищує холодостійкість, зменшує чуттєвість сталі до старіння і може бути альтернативою до глибокого рафінування. The influense of the various silicon misch metal and calcium compounds on the nature and quantity of nonmetallic impurities in the large ingots was studied. Also properties of the modified constructional steel were examined.