Вплив вольфраму на кінетику окиснення алмазного нанопорошку - Забуга, В.Я.; Бочечка, О.О.; Цапюк, Г.Г.; Куриляк, Т.О.; Федорчук, О.С. (Сверхтвердые материалы, 2016)
Досліджено кінетику окиснення алмазного нанопорошку статичного синтезу АСМ5 0,1/0 без добавок і з добавкою 1, 3, 5 % (за масою) нанопорошку вольфраму. Показано, що вольфрам є інгібітором реакції алмазу з киснем. Обгрунтовано кінетичну схему реакції, яка пояснює механізм інгібуючої дії вольфраму. Исследована кинетика окисления алмазного нанопорошка статического синтеза АСМ5 0,1/0 без добавок и с добавкой 1, 3, 5 % (по массе) нанопорошка вольфрама. Показано, что вольфрам является ингибитором реакции алмаза с кислородом. Обосновано кинетическую схему реакции, объясняющую механизм ингибирующего действия вольфрама.