Інформаційно-технічна та патентно-ліцензійна діяльність Національного наукового центру "Інститут метрології" у ХХ ст. - Ляшуга, І.Ю. (Питання історії науки і техніки, 2016)
Стаття присвячена розвитку інформаційно-технічного фонду та патентно-ліцензійній діяльності Національного Наукового Центру «Інститут метрології». Проаналізовано роботу бібліотеки, яка тісно пов’язана із подальшим формуванням інформаційно-технічного підрозділу. З’ясовано роль патентно-ліцензійної групи в розгортанні раціоналізаторської та ліцензійної справи. Встановлено, що роботи цих підрозділів були спрямовані на підвищення якості та ефективності проведених наукових метрологічних досліджень. Статья посвящена развитию информационно-технического фонда и патентно-лицензионной деятельности Национального Научного Центра «Институт метрологии». Проанализирована работа библиотеки, которая тесно связана с последующим формированием информационно-технического подразделения. Выяснена роль патентно- лицензионной группы в развертывании рационализаторского и лицензионного дела. Установлено, что работы этих подразделений были направлены на повышение качества и эффективности проводимых научных метрологических исследований. The article is devoted to the development of the Information Technology Fund and patent and licensing activities of the National Scientific Center "Institute of Metrology". The operation of the library, which is closely linked to the subsequent formation of the Information Technology Division. The role of patent and licensing group in the deployment of technological innovation and licensing business. It was found that the work of these units have been directed at improving the quality and effectiveness of the scientific metrology research.