Сучасні парадигми освітньої діяльності музеїв - Ключко, Ю.М. (Питання історії науки і техніки, 2016)
Стаття присвячена аналізу тенденцій сучасного розвитку освітньої діяльності
музеїв в контексті соціокультурних трансформацій музейного середовища; визначенню основних напрямів діяльності музеїв у XXI ст. як активних учасників культурних, національних процесів в умовах глобалізації та інформатизації суспільства. Статья посвящена анализу тенденций современного развития образовательной деятельности музеев в контексте социокультурных трансформаций музейной
среды; определению основных направлений работы музеев в ХХІ веке как активных
участников культурных, национальных процессов в условиях глобализации и информатизации общества. The article is devoted to analysis of the trends of the modern development of the educational activities
of the museums in the context of socio-cultural transformations of the Museum environment;
determination of the main directions of activities of the museums in XXI as active
participants in cultural, national processes in the conditions of globalization and Informatization
of society.