Пам'ятки кам'яної доби Середньої Наддніпрянщини - Горькова, А.О. (Питання історії науки і техніки, 2016)
У статті здійснено короткий огляд найвідоміших археологічних пам’яток кам’яної доби на території Середньої Наддніпрянщини. Визначено сучасний адміністративно-територіальний поділ та охарактеризовано особливості культурно-географічного положення Середньої Наддніпрянщини, що стали детермінантою для формування культурної складової спадщини. В статье осуществлен краткий обзор наиболее известных археологических памятников каменного века на территории Среднего Приднепровья. Определено современное административно-территориальное деление и охарактеризованы особенности культурно-географического положения Среднего Приднепровья, что стали детерминантой для формирования культурной составляющей наследия. The article presents an overview of the most famous archaeological sites of the Stone Age on the territory of the Middle Dnieper. In the article was defined modern administrative-territorial division and were characterized features of cultural and geographical location of the Middle Dnieper, which became the determinant for the formation of the cultural heritage component.