Представник Київської наукової школи фазових перетворень Олена Трохимівна Шиманська (до 90-річчя від дня народження) - Баталкіна, В.І.; Андрєєва, К.О.; Андрєєв, С.О. (Питання історії науки і техніки, 2017)
У статті коротко висвітлюються важливі питання історії досліджень в
області фізики фазових перетворень в Україні та вклад в її розвиток відомого
українського фізика О.Т. Шиманської, викладені факти її біографії, наукової і педагогічної діяльністі. В статье коротко описываются важные вопросы истории исследований
в области физики фазовых превращений в Украине и вклад в ее развитие
известного украинского физика Е.Т. Шиманской,изложены факты ее биографии,
научной и педагогической деятельности. The article briefly
describes the history of the research in the field of the physics of phase transitions in
Ukraine. The contribution to the field by the renowned Ukrainian physicist E.T.
Shimanskaya, her biography, scientific and pedagogical activity are recounted.