Невідомі сторінки державної служби та аграрне експериментаторство князя О.С. Кудашева у київський період життя та творчості (до 145-річчя від дня народження) - Вергунов, В.А. (Питання історії науки і техніки, 2017)
У статті методом історико-наукового аналізу розкрито недосліджені сторінки життя та творчої діяльності піонера вітчизняного повітроплавання князя
О.С. Кудашева під час чергового перебування у Києві протягом 1903–1910 рр. На основі раніше недоступних архівних документів, а також його публікацій у провідних
галузевих періодичних виданнях, що досі на були об’єктом вивчення дослідників його
спадщини, реконструйовано надзвичайно плідний та багатогранний період творчості князя О.С. Кудашева, насамперед для потреб аграрного дослідництва. Вперше
висвітлюється державна служба князя О.С. Кудашева в системі Київського губернського земського правління. В статье методом историко-научного анализа раскрыты неисследованные страницы жизни и творческой деятельности пионера отечественного воздухоплавания князя А.С. Кудашева во время очередного пребывания в Киеве в 1903–1910 гг. На основе ранее недоступных архивных документов, а
также его публикаций в ведущих отраслевых периодических изданиях, которые до
сих пор не являлись объектом изучения исследователей его наследия, реконструировано чрезвычайно плодотворный и многогранный период творчества князя А.С. Кудашева, прежде всего для потребностей аграрного опытного дела. Впервые показана государственная служба князя А.С. Кудашева в системе Киевского губернского земского правления. Unexplored pages of the life and creative
activity of the domestic pioneer of aeronautics Prince Alexander Kudashev during his next
stay in Kiev in 1903–1910 are revealed in the article by the method of historical and
scientific analysis. Based on previously inaccessible archives, as well as his publications in
the leading branch journals, which until now were not the object of study of researchers of
his heritage, it reconstructed extremely productive and multifaceted period of the creativity
of the Prince Alexander Kudashev, primarily for the needs of the agricultural experimental
work. For the first time the Prince’s Alexander Kudashev state service in the system of Kiev
provincial county government is shown.