Алгоритми вимірювання електричних параметрів асинхронних двигунів - Бурбело, М.Й.; Кравець, О.М. (Інститут електродинаміки НАН України, 2009)
В статті обґрунтовано можливість підвищення точності визначення параметрів АД в системах діагностичного контролю та векторного керування. Досліджено, що при реалізації цифрових квазізрівноважених вимірювальних каналів доцільно використовувати як інформативні параметри системи зрівноваження внутрішні недоступні змінні (похідну потокозчеплення та потокозчеплення) асинхронного двигуна, що забезпечує роздільність контурів регулювання. В статье обоснована возможность повышения точности определения параметров АД в системах диагностического контроля и векторного управления. Исследовано, что при реализации цифровых квазиуравновешенных измерительных каналов целесообразно использовать в качестве информативных параметров системы уравновешивания внутренние недоступные переменные (производную потокосцепления и потокосцепление) асинхронного двигателя, что обеспечивает раздельность контуров регулирования. The article justifies the possibility of measurement accuracy increase of asynchronous motors parameters in vector control systems. In the article it is analysed that by realisation of digital semibalanced measuring channels the internal invisible variables (flux linkage derivative and flux linkage) of asynchronous motor can be practically used as information-bearing parameters of equilibration system thus providing control loop separability.