Метод контурно-вузлових координат для електрично незв'язаних кіл із взаемоіндуктивними розв'язками - Гудим, В.І.; Самборський, О.В.; Юрків, Б.М.; Постолюк, А.Л. (Технічна електродинаміка, 2009)
У статті розвинено метод контурно-вузлових координат для аналізу розгалужених електрично незв’язаних електромагнітних кіл з довільною структурою взаємоіндуктивних зв’язків між вішками. Розроблено алгоритм формування рівнянь стану у контурно-вуз-лових координатах для аналізу режимів електричних кіл на рівні діючих значень напруг та струмів стосовно розгалужених електричних кіл складної структури. Даний алгоритм може бути успішно застосований для формування рівнянь стану з метою аналізу режимів електричних кіл у миттєвих координатах. В статье развит метод контурно-узловых координат для анализа разветвленных электрически несвязанных электромагнитных цепей с произвольной структурой взаимоиндуктивных связей между ветками. Разработан алгоритм формирования уравнений состояния в контурно-узловых координатах для анализа режимов электрических цепей на уровне действующих значений напряжений и токов применительно к разветвленным электрическим цепям сложной структуры. Данный алгоритм может быть успешно применен для формирования уравнений состояния с целью анализа режимов электрических цепей в мгновенных координатах.