Машина подвійного живлення з матричним перетворювачем в режимах генератора і двигуна - Шаповал, I.А. (Технічна електродинаміка, 2009)
Представлено результати експериментальних випробувань машини подвійного живлення з живленням роторної ланки від матричного перетворювача. Алгоритми керування машиною подвійного живлення і матричним перетворювачем реалізовано в режимі реального масштабу часу, використовуючи DSP-контролер. Описано експериментальний стенд для керування машиною подвійного живлення. Експериментальні дослідження показали, що алгоритми керування машиною подвійного живлення гарантують відпрацювання заданого моменту при одночасному забезпеченні коефіцієнта потужності статорної ланки близького до одиниці. Представлены результаты экспериментальных испытаний машины двойного питания с питанием роторной цепи от матричного преобразователя. Алгоритмы управления машиной двойного питания и матричным преобразователем реализованы в режиме реального масштаба времени, используя DSP-контроллер. Описан экспериментальный стенд для управления машиной двойного питания. Экспериментальные исследования показали> что алгоритмы управления машиной двойного питания гарантируют отработку заданного момента при одновременном обеспечении коэффициента мощности статорной цепи близкого к единице.