Математическая модель измерительного преобразователя тока на новых магнитных материалах - Стогний, Б.С.; Танкевич, Е.Н.; Барский, Г.М.; Яковлева, И.В.; Рябчук, С.В. (Технічна електродинаміка, 2009)
Исследованы магнитные характеристики ленточного кольцевого магнитопровода из нанокристаллическаго сплава ММ-11 и построена математическая модель трансформатора тока с таким магнитопроводом в виде структурной схемы следящей системы. С учетом полученных результатов исследований рассчитан и изготовлен трансформатор тока с заданным минимальным значением номинального коэффициента безопасности приборов его вторичной обмотки. Экспериментально подтверждено соответствие его метрологических характеристик заданным значениям. Досліджено магнітні характеристики стрічкового кільцевого магнітопровода з нанокристалічного сплаву ММ-11 і побудовано математичну модель трансформатора струму з таким магнітопроводом у вигляді структурної схеми слідкуючої системи. З урахуванням отриманих результатів досліджень розраховано і виготовлєно трансформатор струму із заданим мінімальним значенням номінального коефіцієнта безпеки приладів його вторинної обмотки. Експериментально підтверджено відповідність його метрологічних характеристик заданими значенням.