Розвиток методу послідовної корекції з використанням нечіткого керування для електроприводу обертання бурового верстата - Півняк, Г.Г.; Бешта, О.С.; Хілов, В.С. (Технічна електродинаміка, 2009)
Досліджено частотні характеристики об'єкта управління приводу обертання бурового верстата. Знайдено характеристичні частоти додаткових передатних ланок, що обумовлені пружними властивостями трансмісії. Знайдено алгоритми керування, що подавляють коливання в системі керування. Використано ідеї нейро-нечіткого керування для подавлення коливань у системі керування. Исследованы частотные характеристики объекта управления привода вращателя бурового станка. Найдены характеристические частоты дополнительных передаточных звеньев, обусловленные упругими свойствами трансмиссии. Найдены алгоритмы управления, подавляющие колебания в системе управления. Использованы идеи нейро-нечеткого управления для подавления колебаний в системе управления.