Концепція життя в романі Володимира Дрозда “Листя землі” - Дашко, Н. (Слово і Час, 2008)
Осмислюються особливості авторської концепції життя в романі В.Дрозда “Листя землі”, своєрідність
її художнього вираження на ідейно-тематичному та образному рівнях. Простежується типологія
індивідуального світотворення у творчості прозаїка 60-х – 90-х років ХХ ст. This article deals with the auctorial conception of ‘Life’ in V.Drozd’s novel “The Earth Leaves”. The potential
polysemy of ‘Life’-concept is observed on thematic, philosophic, religious and mythological levels. In order to
do so, we describe the motifs of life and death, sense of life, life as an illusion, life as a play and others. The
aforesaid aspects haven’t been the object of scientific research yet. This fact defines the scope of our
investigation. Осмыслены особенности авторской концепции жизни в романе В.Дрозда “Листья земли”, своеобразие
ее выражения на идейно-тематическом и образном уровнях. Прослеживается типология индивидуального
художественного мироздания в творчестве прозаика 60-х – 90-х годов ХХ ст.