Прецизійні стабілізатори амплітуди синусоідального сигналу - Пронзелева, С.Ю. (Інститут електродинаміки НАН України, 2009)
Представлено статичні джерела амплітуди змінного струму з мультиплікативною, адитивною і комбінованою корекцією, які можуть використовуватися при створенні високоточних вимірювальних приладів, заснованих на перетворенні неелектричного сигналу в електричний, пропорційний підсумовуваній величині. Такі схеми також можуть застовуватися і в інших областях техніки, де необхідно забезпечити стабільну напругу або струм з малими нелінійними спотвореннями. Представлены статические источники амплитуды переменного тока с мультипликативной, аддитивной и комбинированной коррекцией. которые могут использоваться при создании высокоточных измерительных приборов, основанных на преобразовании неэлектрического сигнала в электрический, пропорциональный суммируемой величине. Такие схемы также могут найти применение и с, других областях техники, где необходимо обеспечить стабильное напряжение или ток с малыми нелинейными искажениями.