Жанрові модифікації малої прози В.Будзиновського - Александрова, Г. (Слово і Час, 2008)
У статті досліджуються жанрові модифікації малої прози відомого українського
письменника, політика, історика кінця ХІХ – початку ХХ століть В.Будзиновського.
Побутові новели, оповідання та образки прозаїка, зокрема “Серце”, “Не вб’ю
його”, “Пиши: пропало!” – художньо-документальні пам’ятки українського народного
й інтелігентського побуту Галичини порубіжжя століть. This article describes the subgenres of the small prose by V.Budzynovsky, a famous
Ukrainian fin de siйcle writer, politician and historian. His everyday life stories and
sketches, such as “The Heart”, “I Shall not Kill Him”, “Write: As Good as Lost!”,
document the private life of the Ukrainian intelligentsia as well as common people in
the region of Galicia at the turn of the century. В статье исследуются жанровые модификации малой прозы
известного украинского писателя, политика, историка конца
ХІХ – начала ХХ веков В.Будзиновского. Бытовые новеллы,
рассказы и образки прозаика, в том числе “Сердце”, “Не убью
его”, “Пиши: пропало!” – художественно-документальные
памятники украинского народного и интеллигентского быта
Галиции рубежа веков.