Естетично-художні функції описів у романі Наталени Королеви “Quid est Veritas?” - Мельнікова, Ю. (Слово і Час, 2008)
У статті досліджуються естетично-художні функції інтер’єрних, пейзажних,
портретних описів у романі Наталени Королеви “Quid est Veritas?” (“Що є істина?”).
Наголошується на домінуванні флористичних, запахових деталей та зображенні
коштовностей, що насичує внутрішній світ твору орієнтальним колоритом. This article investigates the aesthetic functions of interior, landscape and portrait
depictions in Natalena Koroleva’s novel “Quid est Veritas?”. The predomination of
floristic elements as well as of odors and jewelry descriptions gives the novel a certain
oriental colouring. В статье исследуются эстетическо-художественные функции
интерьерных, пейзажных, портретных описаний в романе
Наталены Королевы “Quid est Veritas?” (“Что есть истина?”).
Подчёркивается доминирование флористических, запаховых
деталей и изображение драгоценностей, что насыщает
внутренний мир произведения ориентальным колоритом.