Жанрово-стильові особливості української історичної новели ХХ ст. - Богданова, М. (Слово і Час, 2008)
У статті на матеріалі творів “Ігумен і князь” О.Слісаренка, “Буєсть Митусина”
Н.Бічуї, “Вечір у Розумовського” Ю.Косача, “Постріл” Вал.Шевчука досліджено
жанрово-стильові особливості української історичної новели ХХ століття. In this article the genrical and stylistic peculiarities of the Ukrainian historical short
story of the 20th century are exemplified by O.Slisarenko’s “The Father-Superior and the
Prince”, N.Bichuya’s “The Outrage of Mytusa”, Yu.Kossach’s “The Soirée at Rosumovsky’s”
and Val.Shevchuk’s “A Shot”. В статье на материале произведений “Игумен и князь”
А.Слисаренко, “Буйство Митусино” Н.Бичуи, “Прием у
Розумовского” Ю.Косача, “Выстрел” Вал.Шевчука исследованы
жанрово-стилевые особенности украинской исторической
новеллы ХХ столетия.