Традиція використання барокового мотиву гріха й покари у творчості українських поетів-романтиків - Новик, О. (Слово і Час, 2008)
У статті розглядається, як у творах поетів-романтиків переосмислюється бароковий
мотив гріха та покари. Простежується закоріненість творчості романтиків у барокову
культуру. The author of this research excogitates the metamorphoses of “sin and punishment”-
topos in the poetry of the Ukrainian Romanticism, emphasizing the traditionalism of the
motif’s interpretations. В статье рассматривается, как в произведениях поэтовромантиков
переомысливается барочный мотив греха и
наказания. Автор прослеживает традиционность
интерпретации этого мотива.