Міф і реальність у романі Віктора Пєлєвіна “Числа” - Костромицький, Р. (Слово і Час, 2008)
У статті розглядається роман В.Пєлєвіна “Числа”. Особлива увага приділяється проблемі міфологічної свідомості головного героя. Автор простежив особливості реалізації письменником ритуально-міфологічної моделі становлення персонажа. Акцентується увага на ролі ритуалу ініціації в цьому процесі. In thise article Viktor Pelevin’s novel “The Numbers” is analysed through the prism of the protagonist’s mythological consciousness. The author of the essay investigates the distinctive features of the ritual-mythological model which regulates the protagonist’s coming into being, thereby stressing the role of the initiation ritual in his mental formation. В статье рассматривается роман В.Пелевина “Числа”. Особое внимание уделяется проблеме мифологического сознания главного героя. Автор проследил особенности реализации писателем ритуально-мифологической модели становления персонажа. Акцентируется внимание на роли ритуала инициации в этом процессе.