Инженерия требований и семантический веб - Бабенко, Л.П. (Кибернетика и системный анализ, 2016)
Рассмотрены современные методы ориентации процессов инженерии требований на понимание их смысла человеком и предложен подход для трансформации этих требований в их семантические аннотации, пригодные для манипуляций ими в среде семантического веба. Розглянуто сучасні методи орієнтації інженерії вимог на розуміння їхнього змісту людиною і запропоновано підхід для трансформації цих вимог у їх семантичні анотації, придатні для маніпуляцій у середовищі семантичного вебу. The author discusses modern methods of requirements engineering, oriented on human communication. and proposes the way for their transformation into semantic annotation of these requirements, suitable for manipulation in the Semantic Web environment.