Розробка нових моделей оцінювання ефективності природокористування за умов змін клімату та зростання невизначеності - Атоєв, К.Л.; Кнопов, П.С.; Пепеляєва, Т.В. (Теорія оптимальних рішень, 2017)
Розроблено математичні моделі для оцінки ефективності системи природокористування за умов змін клімату та підвищеної невизначеності. Для розрахунку ризиків використовуються методи теорії катастроф. Здійснено оцінку ризиків природокористування на регіональному рівні. Разработаны математические модели для оценки эффективности природопользования в условиях климатических изменений и роста неопределенности. Для расчета рисков используются методы теории катастроф. Проведена оценка рисков природопользования на региональном уровне. The mathematical models are developed for estimation of natural resources management use efficacy under climate changes and icreased uncertainty. The methods of catastrophe theory are used for risk calculation. The regional level estimation of natural resources management risks is carry out.