Задача мінімального за витратами завантаження енергосистеми з вимкненням енергоблоків - Лиховид, О.П.; Фесюк, О.В. (Теорія оптимальних рішень, 2017)
Розглядається задача знаходження оптимальних навантажень енергоблоків ТЕС з мінімізацією витрат умовного палива та можливістю їх включення/відключення. Наведено результати обчислювальних експериментів по знаходженню розв’язків задачі для 40 енергоблоків та 24 інтервалів планового періоду за допомогою програми CPLEX 12.7.0.0., яка знаходиться на NEOS-сервері. Рассматривается задача нахождения оптимальных нагрузок энергоблоков ТЭС с минимизацией расходов условного топлива и возможностью их включения/отключения. Приведены результаты вычислительных экспериментов по нахождению решений задачи для 40 энергоблоков и 24 интервалов планового периода с помощью программы CPLEX 12.7.0.0, находящейся на NEOS-сервере. The problem of finding optimal load of thermal power units with minimization of conventional fuel consumption and the possibility of their commitment/uncommitment is considered. The results of computational experiments on finding solutions of the problem with 40 power units and 24 time intervals of the planning period using program CPLEX 12.7.0.0 from NEOS server are presented.